This Changes Everything – filmelőzetes

ic010 Kapitalizmus vs klíma trailer
Share

Egy nagyon fontos dokumentumfilm előzetese jelent meg augusztus végén.

A növekedésnek vannak határai. Ünnepeljük ezeket, hisz így újragondolhatjuk a jövőnket.
Mi, a centrum országokban élő globális 20% vagyunk leginkább felelősek az ökológiai válság kialakulásáért, a hatások legnagyobb részt mégis a maradék 80%-on csapódnak le.

Ilyen, és ehhez hasonló “radikális” kijelentéseket vállal fel a kanadai-amerikai koprodukció, amely mögött (a teljesség igénye nélkül) olyan nevek állnak, mint: Alfonso Cuarón, Seth MacFarlane, Danny Glover, vagy épp coproducerként Pamela Anderson.

Hatalmas nagy köszönet Neomi Kleinnek, hogy megírta a film alapjául szolgáló This Changes Everything könyvet (melynek előzetesét szintén lefordítottuk anno).

A már most 32 nyelven elérhető előzetes magyarra fordításában mi is részt vettünk. (A feliratot a YouTube-n tudjátok bekapcsolni).


A filmet szeptemberben mutatták be Torontóban, illetve Camdenben. Kíváncsian várjuk, hogy mi jön ezután, hisz történelmi jelentőségű, hogy ezeket a gondolatokat egy, a közbeszédet ennyire komolyan tematizálni képes csapat közvetítse a társadalom felé, mindezt egy olyan globális környezetben, ahol az ökológiai válság jelei már ennyire nyilvánvalóak és látványosak.

Addig is csemegézzetek a csoport által gyűjtögetett alternatívák közül, illetve ha épp időtök engedi, csatornázzátok be az általatok ismert kiutakat.

És ami a legfontosabb: terjesszétek!
“We are all part of this movement.” :)

[Ezt a leírást eredetileg az ELTE Humánökológia mesterszakának Facebook oldalán jelentettük meg]

A borítókép forrása.

Hozzászólások